Voor al het onderhoud aan uw Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.
Al Ruim 30 jaar een begrip in Lelystad!

Zomer/Winderbanden service Pakket.

Bent u het slepen van uw zomer en winter banden ook zo zat!? Of heeft u geen ruimte om zo een extra set ergens droog neer te zetten?

Dan bieden wij u de perfecte en betaalbare oplossing. 

Wij bieden u een zomer/winterbanden wissel incl opslag aan.

  • Het hele jaar slaan wij uw wielen op.
  • In het voorjaar monteren wij uw zomerwielen.
  • In het najaar monteren wij uw winterwielen.
  • Bij iedere wissel controleren wij uw banden en bandenspanning.

dit alles is voor slechts  €75,00* per jaar

Hoe werkt het!? 

1x per jaar te betalen bij het monteren van de winterset in het voorjaar bij het monteren van de zomer set betaald u helemaal niks

*Zomer/winterbanden service pakket is niet mogelijk voor deze prijs als auto’s die niet bij ons in onderhoud zijn. zomer en winterset dienen beide voorzien te zijn van velgen met banden die bij ons zijn aangeschaft, en evt vervangen. wanneer u besluit banden ergens anders te vervangen mag u ook de opgeslagen set meenemen, en vervalt de opslag van de banden.

tussentijds ophalen van de wielen is mogelijk, kosten blijven ongewijzigd,75 euro. per jaar, zijn ze niet gewisseld blijft dit bedrag het zelfde. Autos niet bij ons in onderhoud betalen 150 euro per jaar.

 


 

Is een nieuwe extra winterset te kostbaar!?

 

In onze showroom hebben we een ruime voorraad aan jong gebruikte sets velgen met banden.
Op deze manier kunnen we u voor een nette prijs helpen aan een zomer of winterset. Kom gerust een keer langs om onze snel wisselende voorraad te bekijken.

 

 
Profielen en Veiligheid:

Optimale veiligheid, let op, met een restprofiel van 4 mm is een winterband afgekeurd! niet voor apk, maar wel in de meesten andere landen waar de winterbanden verplicht zijn.


Wettelijke bepaling:

Het is belangrijk voor uw veiligheid dat in uw auto, waarbij de topsnelheid de maximumsnelheid van de banden overschrijdt, een duidelijke sticker in uw gezichtsveld wordt aangebracht.

T = tot 190 km/h, H = tot 210 km/h, V = tot 240 km/h, W = 270 km/h, Q = tot 160 km/h).

Wetgeving:

In sommige landen zijn winterbanden al verplicht. In andere landen met een winters klimaat, waaronder de populaire wintersportgebieden, dient de uitrusting van de auto te zijn aangepast aan de (te verwachten) weersomstandigheden. En aangezien er in de winter kans op sneeuw, ijs en modder is, doet u er verstandig aan winterbanden te monteren en sneeuwkettingen mee te nemen. In geval van een aanrijding loopt u anders groot risico (mede-) aansprakelijk of zelfs strafbaar te worden gesteld.

Wettelijk worden winterbanden als zodanig gekenmerkt als ze zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool.

Beneden de 7 graden Celsius verliezen zomerbanden hun elasticiteit en grip. Winterbanden daarentegen zijn van een andere compound gemaakt, waardoor zij hun elasticiteit behouden. Ook het profiel van een winterband is speciaal afgestemd op de koude periode met een goede waterafvoer en duizenden lamellen die op sneeuw en ijs een enorme grip ontwikkelen ten opzichte van zomerbanden.

Voorwaarde voor een goede werking van een winterband is wel, dat de profieldiepte niet te laag wordt. Voor het gebruik in de winter adviseren wij alleen winterbanden met een profieldiepte van meer dan 4 mm. In alle wintersport gebieden (bijv. Duitsland-Oostenrijk Frankrijk) is de minimum eis voor winterbanden 4 mm verplicht.

 
 
 
 
Bellen
Info